ערעור לוועדה רפואית עליונה - משרד הביטחון

מי שרוצה לערער על החלטת הוועדה המחוזית, רשאי להגיש ערעור לוועדה הרפואית העליונה במשרד הביטחון תוך 45 יום ממועד קבלת ההחלטה. לא תמיד ישנה הצדקה להגשת הערעור, ויש לבחון היטב את המצב והפרוטוקול של הוועדה המחוזית. נסביר כאן במה כרוך הערעור, כיצד מגישים את הערעור, ואיך נדע בכלל שכדאי.

הליך הגשת הערעור לוועדה הרפואית העליונה

הליך הגשת הערעור לוועדה הרפואית העליונה

רבים מהנכים שנבדקו ע"י הוועדה הרפואית המחוזית, חשים באכזבה ובקיפוח כשהם מקבלים את החלטת הוועדה. בהרבה מן המקרים, תחושותיהן אכן מוצדקות. אך לא תמיד. חשוב להגיש ערעור מנומק אשר בו תסבירו מדוע שגתה הוועדה הרפואית המחוזית בהחלטתה, ומדוע מגיעים לכם אחוזי נכות גבוהים יותר. את הטופס להגשת הערעור אתם יכולים להוריד מכאן ולהגישו ללשכת השיקום אליה אתם שייכים.

הסיכון בהגשת ערעור לוועדה הרפואית העליונה

הוועדה הרפואית העליונה מוסמכת להפחית מדרגת הנכות שקבעה הוועד הרפואית המחוזית. כלומר, נניח במצב בו הוועדה המחוזית קבעה לכם נכות בשיעור 15%, הוועדה העליונה עלולה להפחית לכם את הנכות ל-10% ואף פחות מכך.

חשוב מאוד להגיש את הערעור רק כשאתם בטוחים שיש לכם סיבה להגיש את הערעור או כשאין לכם באמת מה להפסיד. כלומר, אם הוועדה הרפואית המחוזית קבעה לכם נכות בשיעור 10%, ואתם בטוחים לאחר התייעצות משפטית מקצועית ע"י עו"ד משרד הביטחון כי מגיעים לכם 20%, כדאי לכם להגיש את הערעור. במצב אחר, כשהוועדה הרפואית המחוזית קבעה לכם 5% נכות (שיעור נכות אשר לא מזכה במענק כספי) אז אין לכם באמת מה להפסיד מהגשת הערעור.

חשוב שתדעו, עליכם להתייעץ ולבדוק היטב האם קיבלתם את דרגת הנכות המתאימה. לעיתים, אכן קיבלתם את דרגת הנכות המקסימלית ואין שום טעם בהגשת הערעור. למשל, נכה שהוכר על טנטון קבוע (צפצופים קבועים באוזניים) ונקבעה לו נכות בשיעור 10%, אין כל סיבה שיגיש ערעור מאחר שזו דרגת הנכות המקסימלית בחוק.

וועדה רפואית עליונה

כיצד אדע שאני לא מסתכן בהגשת הערעור

עליכם לבדוק את הנקודות הבאות:

  • האם כל הפגיעות הרפואיות שלי מופיעות בהחלטה? שימו לב לכל הפגיעות. אפילו גם אם מדובר למשל בצלקת קטנה.
  • האם הוועדה התייחסה לכל תלונותיי ובדקה את כל פגיעותי הרפואיות שהוכרו.
  • האם יש הצדקה אמיתית להגיש את הערעור.
  • האם יש סיכון בהגשת הערעור.

איך זה עובד?

1

פנייה למשרדנו להתייעצות בה נבדוק את מצבכם הרפואי, את פרוטוקול הוועדה הרפואית המחוזית ומסמכים רפואיים.

2

בהתאם, הגשת ערעור לוועדה רפואית עליונה

3

ייצוג מקצועי ומיומן בפני הוועדה הרפואית העליונה וקבלת ההחלטה בדואר.

הגשת ערעור לוועדה רפואית עליונה ע"י עורך דין משרד הביטחון

אנו ממליצים לכם בחום לפנות למשרדנו להתייעצות לגבי הגשת ערעור לוועדה הרפואית העליונה. לתשומת ליבכם! ייתכן מאוד שאכן לא קיבלתם את אחוזי הנכות שמגיע לכם, ולאחר הגשת ערעור דרגת נכותכם תעלה. אנו נערוך התייעצות עם מומחים רפואיים בכירים שיבדקו את מצבכם וכך יגדל משמעותית סיכוייכם להעלאת אחוזי הנכות.

למשרדנו הידע, הניסיון והבקיאות בכל הקשור לתביעות למשרד הביטחון ואנחנו כאן למענכם. חשוב לנו שתדעו שאנו פועלים במלוא ההגינות, וייתכן וכלל אין סיבה להגשת הערעור. אנו נבחן את הדברים באופן יסודי ונייעץ לכם בהתאם. 

למה לבחור לעבוד איתי?

הצלחות ומקצועיות
חסרת פשרות

כשאתם בוחרים במשרדנו, תהיו בטוחים שיש לנו הצלחות רבות בפגיעות הגופניות והנפשיות השונות, ואנו עובדים בכל תביעה נגד משרד הביטחון במלוא המקצועיות ובלחימה ללא פשרות עד לקבלת התוצאה הטובה ביותר עבורכם.

שליחות מתוך
ניסיון אישי

היתרון הבולט של משרדנו הוא שעו"ד בן ישי גרינס חוותה באופן משפחתי פציעה אנושה על כל המשתמע ממנה. הן מההתמודדות האישית והן מול משרד הביטחון ואגף השיקום.

הוגנות ויחס
אישי

הוגנות הינה נר לרגלנו, הרגישו בטוחים ובשקט נפשי כשאתם בוחרים לעבוד עם משרדנו. הטיפול בתביעה נגד משרד הביטחון מהרגע הראשון יעשה באופן ההוגן, האמין והמדויק ביותר. תביעתכם תנוהל ביחס אישי מתחילתה ועד סופה.

שאלות נפוצות

לפחות 3. ואחד לפחות מהם בתחום ההתמחות הרלוונטי לפגיעה.

לפי אזור המגורים ובדומה לוועדה הרפואית המחוזית. באזור המרכז – פ"ת או תל השומר, צפון – חיפה, דרום – ב"ש ובירושלים.

כן. ניתן להגיש בקשה לדחות אותה. אנו ממליצים לדחות רק אם באמת לא ניתן להגיע אליה.

תלוי מאוד במצב הרפואי ובמגבלות מהן אתה סובל. מוזמן לפנות אלינו להתייעצות.

יש לבדוק את פרוטוקול הוועדה והמצב הרפואי. משרדנו אכן טיפל במקרים כאלו ומצא נכות שלא נבחנה ובהתאם לכך נעשתה עלייה ל-20%. אכן משמעותית מאוד העלייה מ-19% ל-20%.

אנחנו כאן למענך!

נפצעת או חלית בשירות הצבאי? השאירו טלפון ונחזור אליכם בהקדם 

ניתן גם לחייג: 077-9978802

מאמרים מעניינים