לוחמות, לוחמים ואנשי כוחות הביטחון השונים שלחמו במלחמת חרבת ברזל, פיתחו או יפתחו PTSD. לצד ההבנה כי יש לפנות לטיפול, חשוב להגיש תביעה למשרד הביטחון. העניין מעורר הרבה שאלות, מיתוסים וחששות. ריכזנו כאן את הנקודות השכיחות ביותר שאנו נשאלים לגביהן יום יום.
זכרו, נכון שניתן לדחות את הגשת התביעה לעוד חודש, שנה וגם 30 שנה. אך, מדוע? מדוע לגרור את הדברים ולהמשיך לסבול? מדוע לממן בעצמכם טיפול רפואי נפשי? מדוע לא לקבל את המעטפת המגיעה לכם? לא כדאי שתתעכבו. בטוחים כי רוב הנקודות שציינו במאמר זה עברו בראשכם.
1. גם אם הגשתם או הגישו עבורכם את התביעה ואתם מקבלים טיפול רפואי זה לא אומר שהוכרתם ! משרד הביטחון מאפשר טיפול רפואיים ללא קשר בתוצאות התביעה בהמשך. וזאת, לפי החוק. לא קשור ולא תלוי בדרגת החומרה ואין זה אומר דבר לגבי המשך התביעה ותוצאותיה.
2. תדאגו לאבחנה רפואית מסודרת. אבחנה ניתן לקבל ע"י פסיכיאטר מטפל.
3. לא מסוגלים לעבוד בעקבות פציעתם הנפשית? תפנו בבקשה לקבלת תט"ר (אובדן כושר אבודה).
4. הרבה סבלנות. הוועדות הרפואיות יגיעו בהמשך. כרגע תתעסקו בטיפול.
5. ללא חששות. הגשת התביעה, ההכרה ואחוזי הנכות לא יפגעו לכם ברישיון נהיגה, רישיון נשק אישי וכו'.
6. במה עורך דין יכול לעזור לי? עורך דין המתמחה בתחום משרד הביטחון ידע להוביל את התביעה שלכם מההתחלה באופן המקצועי ביותר. שתקבלו את ההכרה ואחוזי נכות מקסימליים. ייתכן כי בלי עורך דין תקבל למשל 20% נכות, ואילו בייצוג מקצועי ומיומן תקבלו 40% נכות. הבדל ענק בזכויות ובפיצוי הכספי שתקבלו.
7. אני עושה מילואים. זה יפגע לי בתביעה? כמובן שמדובר על בחינה פרטנית, אבל לא. לא יפגע.
8. כיצד הוועדות הרפואיות קובעת את אחוזי הנכות? לרופאים בוועדה יש ניסיון רב. לרוב מדובר על פסיכיאטרים מנוסים מאוד. בגדול, דרגת הנכות נקבעת לפי החוק וכתלוי בפגיעתכם התפקודית.
9. לא כדאי לוותר על "הכאב ראש הזה"? אם חשוב לכם לדאוג להמשך בריאותכם וחייכם, אז התשובה היא לא. לא כדאי לוותר. תדאגו לבריאות. תהיו זכאים למעטפת רחבה מאוד שתסייע לכם.
10. כמה פיצוי כספי אקבל? תלוי מאוד בדרגת הנכות שלכם. מוזמנים להרחיב כאן בקריאה. מעל נכות בשיעור 20% ומעלה, תהיו זכאים לקצבה חודשית קבועה והטבות רבות. למשל – סיוע בשכר דירה, מלגה ללימודים, דמי מחייה, רכב רפואי וכו'.