פריקרדיטיס, מיוקרדיטיס ואנדוקרדיטיס מהצבא – מדריך

במקרים נדירים יחסית, חיילים חולים בפריקרדיטיס או מיוקרדיטיס במהלך השירות הצבאי. חשוב מאוד לדעת שאותם חיילים זכאים להגיש תביעה למשרד הביטחון ולזכות בתגמולים (פיצויים). במה מדובר? איך ניתן להוכיח שזה נגרם עקב השירות הצבאי? ובכמה אחוזי נכות מדובר? נסביר כאן הכל. קריאה מהנה. 
פריקרדיטיס מהצבא

פרידקרידיס, מיוקרדיטיס, אנדוקרדיטיס – בכמה מדובר?

למעשה, מדובר על פגיעה בלב כתוצאה מזיהום חיידקי או נגיפי. ישנם מס' סוגים:

  1. פריקרדיטיס – דלקת בקרום הלב.
  2. מיוקרדיטיס – דלקת של שריר הלב.
  3. אנדוקרדיטיס – דלקת שפוגעת ברקמה או בקרום הפנימי שמצפה את פנים הלב.

מה הם הסתמינים הראשוניים? לרוב, אלו יהיו חום, חולשה, כאבים בחזה, דפיקות לב וחוסר סיבולת למאמץ.

מה הם הגורמים לכך? ממה הכל מתחיל?

ישנם מס' גורמים להתפרצות המחלות, אך לרוב כאשר מדובר בחיילים או במשרתי כוחות הביטחון, הסיבה היא לחץ או זיהום. למשל, זיהום שנגרם מדלקת גרון. עקב תנאי השירות והמחייה המשותפים בבסיסים, חיילים עלולים להידבק ולהדביק אחד את השני בדלקת גרון. מדובר על דלקת גרון שגרתית כמו שקרה לכל אחד מאיתנו במהלך החיים. מכל החיילים שנדבקו, בודדים מהם עלולים לפתח את אחת מהדלקות בלב. לעיתים הסיבה היא כי דלקת הגרון לא טופלה כראוי מכיוון שאותו חייל לא נבדק בזמן ע"י רופא ולא קיבל אנטיביוטיקה. אך לא בהכרח.

דוגמה נוספת, חייל שנפצע בברך במהלך אימון ונגרם לו קרע ברצועה הצולבת, פנה לבי"ח לשם ניתוח, ובמהלך שהותו בבי"ח נדבק באחד הנגיפים שגרמו לפריקרדיטיס, מיוקרדיטיס או אנדוקרדיטיס.

שתי הדוגמאות האלו הן דוגמאות למקרים שהוכחו ככאלו שנגרמו בזמן ועקב השירות הצבאי. וכפועל יוצא מכך, בשני המקרים החיילים הוכרו כנכי צה"ל ונקבעו להם אחוזי נכות.

תביעה למשרד הביטחון – מה הייחוד בה בפגיעות האלו?

עליכם להוכיח במסגרת התביעה כי התפרצות המחלה התרחשה עקב השירות הצבאי. חשוב מאוד שתצרפו מסמכים התומכים בטענותיכם. למשל, מסמכים רפואיים ואישור תנאי השירות מחבר/ה ליחידה או מפקד. כמו כן, בטופס התביעה ובתצהיר חשוב שתפרטו באופן מנומק ומוכח את הנסיבות שבגינם חליתם.

בהמשך, משרד הביטחון יבדוק את תביעתכם מבחינה רפואית ועובדתית, ובסיום, תזומנו לבדיקה ע"י מומחה רפואי אשר יהיה קרדיולוג. אתם תזומנו למרפאתו, ולאחר בדיקה הוא יכין חוות הדעת. יכולות להיות 3 תוצאות לקביעתו:

  1. הכרה מלאה – המטרה הרצויה ביותר כמובן. בהמשך תזומנו לוועדה רפואית לקביעת אחוזי הנכות.
  2. הכרה חלקית – תזומנו לוועדה רפואית, וניתן להגיש ערעור לבימ"ש.
  3. דחיית התביעה – לא תזומנו לוועדה רפואית. ניתן להגיש ערעור לבימ"ש.

מוזמנים לקרוא כאן בהרחבה על הגשת התביעה למשרד הביטחון.

פריקרדיטיס מהשירות הצבאי – כמה אחוזי נכות תוכלו לקבל?

אחוזי הנכות נקבעים לפי תקנה מס' 9 לתקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות). אחוזי נכותכם יכולים להיות בין אחוזים בודדים ועד לאחוזים המזכים בקצבה חודשית קבועה (מעל 20% נכות). הדבר תלוי במצבכם הרפואי, האם אתם נזקקים לטיפול תרופתי קבוע, האם יש לכם תסמינים, וכיצד תציגו את מגבלותיכם בפני הוועדה הרפואית.

להלן סעיף החוק הרלוונטי העוסק במחלות לב –

ה.    דלקת פנים הלב, שריר הלב, קרום הלב (ENDOCARDITIS, MYOCARDITIS, PERICARDITIS)

(1)   דלקת פעילה ראשונה או חוזרת (RELAPSE)                                        100%

(2)   אחרי ריפוי, אין צורך בטיפול תרופתי קבוע, החולה אי תסמיני                    10%

(3)   אחרי ריפוי, דרוש טיפול תרופתי  קבוע, החולה אי תסמיני                      25%

(4)   לאחר ריפוי, החולה תסמיני, דרגת  הנכות תיקבע לפי סעיף ד.

זכרו! מי שיזומן לוועדה רפואית הם רק אלו שתביעתם הוכרה. "כרטיס הכניסה" לוועדה הרפואית הוא קבלת ההכרה על ידי משרד הביטחון. ההכרה יכולה להיות ישירה או על ידי רופא מומחה (קרדיולוג) שיבדוק אתכם ויכין חוות דעת האם להכיר בכם.

עדי בן ישי גרינס - עורך דין משרד הביטחון
עדי בן ישי גרינס – עורך דין משרד הביטחון

מדוע להגיש תביעה למשרד הביטחון בגין פריקרדיטיס, מיוקרדיטיס, אנדוקרדיטיס בייצוג משרדנו?

משיחת ההיכרות עם משרדנו אנו נבין האם בכלל יש מקום להגשת התביעה למשרד הביטחון, ואם כן נקבע לפגישה במשרדנו (בת"א או ברחובות לנוחיותכם). משרדנו יגיש עבורכם את התביעה באופן המקצועי והמיומן ביותר. והכל תוך רגישות, הבנה ושליחות.

הגשת התביעה וקבלת ההכרה היא חשובה מאוד לבריאותכם ולהמשך חייכם. ההכרה היא למעשה "לקיחת אחריות" למשרד הביטחון על התפרצות המחלה. על ידי כך יהיה לכם לאן לפנות אם חלילה בעתיד תהיה לכם החמרה במצב, וגם תזכו לקבלת תגמולים והטבות מגוונות.

לכל אורך הדרך משרדנו ישמור איתכם על קשר רציף ויעדכן אתכם בכל שלב בהתקדמות התביעה. חשוב שתדעו כי עו"ד עדי בן ישי גרינס יודעת היטב מחייה האישיים מהי התמודדות עם מחלה או פציעה מהשירות הצבאי, והיא בעלת היכרות ישירה וטובה עם אגף השיקום ותלחם עבורכם על כל זכויותיכם. אחיה של עו"ד בן ישי נפצע אנושות במבצע צוק איתן בשנת 2014. מרגע זה החליטה כי תקדיש את כל הקריירה המקצועית שלה לייצוג תובעים ונכי צה"ל מול אגף השיקום.

שיתוף:

עו"ד עדי בן ישי גרינס

כדי לנצח בתביעה שלך, צריך עו״ד שהתמודד באופן אישי ומקצועי עם פציעה אנושה. 

תביעה למשרד הביטחון - עדי בן ישי גרינס

אנחנו כאן למענך!

נפגעת\נפצעת בשירות הצבאי? השאר\י טלפון וניצור קשר בהקדם

ניתן גם לחייג: 077-9978802

מאמרים נוספים