ירידה בשמיעה וטנטון עקב השירות הצבאי – עורך דין משרד הביטחון

כתוצאה מהשירות הצבאי נחשפתם לרעש חזק ומזיק ונפגעה שמיעתכם? ייתכן כי תוכרו על ידי משרד הביטחון ותקבלו פיצוי בגין כך. נסביר כאן מה הדגשים החשובים, כיצד פגיעתכם בשמיעה תוכר וכמה אחוזי נכות מגיעים לכם.
טנטון

איך מוכרים על ירידה בשמיעה שנגרמה כתוצאה מהשירות הצבאי?

חיילים רבים נחשפים במהלך שירותם הצבאי לרעש מזיק. מדובר לרוב על לוחמים, מדריכי ירי, טכנאי מטוסים והעובדים עם כלים ומכשירים רועשים. כתוצאה מכך, נפגעה שמיעתם באופן בלתי הפיך. החשיפה לרעש יכולה להיות חד פעמית – למשל פיצוץ שארע בסמוך או כתוצאה מנפילת אטם בזמן ירי, או מתמשכת – לוחם שנחשף באופן קבוע לרעש של ירי ומטווחים או טכנאי מטוסים שזה חלק מעבודתו השגרתית.

ההכרה במשרד הביטחון בגין נזקי שמיעה מתבססת בעיקר על ראיות המעידות על החשיפה לרעש ובדיקות שמיעה המעידות של ירידה בשמיעה עקב חשיפה לרעש.

לתשומת ליבכם! לא כל גרף של בדיקת שמיעה מעיד דווקא על חשיפה לרעש (יכולות להיות סיבות רפואיות שונות). לרוב, הירידה בשמיעה מתבטאת בגרף בצורה הדומה לכפית. כלומר, הירידה היא בתדרים הגבוהים ולא בתדרי הדיבור. תוכלו לראות כאן דוגמה לכך:

 

מה הדבר החשוב ביותר לעשות לאחר חשיפה לרעש?

אנו ממליצים לכם לפנות לרופא היחידה ולהתלונן על כך כי נחשפתם לרעש ולבצע בדיקת שמיעה. כמו כן, אם נחשפתם לאירוע ספציפי של פיצוץ או למשל נפילת אטם במטווחים, יעזור לכם מאוד למלא דו"ח פציעה עם התאריך בו ארע האירוע ולוודא כי הוא חתום על ידי כל הגורמים הרלוונטים. בהמשך, חשוב לשמור על עקביות ותיעוד התלונות.

טנטון (צפצופים או זמזומים באוזניים) עקב השירות הצבאי

עקב החשיפה לרעש, יש הסובלים מטנטון באוזניים שיכול להישמע במשך כל שעות היום. פגיעה זו כמובן מפריעה מאוד לסובלים ממנה בעיקר בסביבה בשקטה ובניסיון להירדם לפני שינה. אחוזי הנכות בגין הטנטון הם 1% או 10%. 1% הינו בגין טנטון לא קבוע, ו-10% בגין טנטון קבוע.

חשוב שתדעו! לרוב, ההכרה בגין הטנטון נסמכת על תיעוד אובייקטיבי ותיעוד. ולכן, חשוב מאוד לסובלים מטנטון לדאוג כי התלונה נרשמת בפי הרופא ועל טופס בדיקה השמיעה.

כיצד נקבעים אחוזי הנכות עבור ירידה בשמיעה  בוועדה הרפואית של משרד הביטחון?

אחוזי הנכות נקבעים לפי תקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות). בתקנות ישנה טבלה לפיה יש לחשב את הירידה בשמיעה בגין אוזן ימין ושמאל. ישנו שוני האם הירידה בשמיעה מתרחשת בתדרי הדיבור 500,100,2000 או בצלילים הגבוהים. כמו כן, בגין הטנטון, הנכות נקבעת בשיעור 1% (טנטון לא קבוע) או 10% בגין טנטון קבוע – אין באמצע. ניתן לקבל נכות בגין ירידה בשמיעה בלבד או בגין ירידה בשמיעה עם טנטון.

סיכום – ירידה בשמיעה וטנטון עקב השירות הצבאי

מהאמור לעיל, ניתן להכיר בירידה בשמיעה ובטנטון עקב חשיפה בשירות. הההכרה בפגיעה, ובמיוחד בפגיעה הזו, חשובה מאוד להמשך החיים. במקרה בו תהיה החמרה והידרדרות בשמיעה (גם בגילאים מבוגרים יותר) תוכלו לפנות למשרד הביטחון בבקשה לבדיקה מחדש ולהגדיל את אחוזי נכותכם בהתאם.

מוזמנים לפנות למשרדנו להתייעצות, להגשת התביעה למשרד הביטחון בגין הירידה בשמיעה ולקבלת אחוזי הנכות, הפיצוי והזכויות המגיעים לכם.

שיתוף:

עו"ד עדי בן ישי גרינס

כדי לנצח בתביעה שלך, צריך עו״ד שהתמודד באופן אישי ומקצועי עם פציעה אנושה. 

תביעה למשרד הביטחון - עדי בן ישי גרינס

אנחנו כאן למענך!

נפגעת\נפצעת בשירות הצבאי? השאר\י טלפון וניצור קשר בהקדם

ניתן גם לחייג: 077-9978802

מאמרים נוספים