מכת חום בצבא (היפרתרמיה) – מה זה?
מכת חום תתרחש עקב חשיפה לחום גבוה מאוד. התסמינים הם לרוב תחושה של תשישות, סחרחורות, בלבול והזעה מוגברת. התוצאה לעיתים עלולה אף להסתיים במוות. כדי להימנע, עדיף לשהות בצל, לחבוש כובע, להקפיד על שתייה ולצמצם פעילות פיזית מאומצת. אך כידוע זה לא תמיד אפשרי. הטיפול הראשוני הוא הסרת הבגדים והבאת החייל לצל כדי להוריד את טמפרטורת הגוף ולגרום לצינון.
פגיעות חום בצבא
כללי היסוד כדי לנסות להימנע מפגיעות חום בצה"ל כתובים בהוראות קרפ"ר ובהוראות הבטיחות באימונים. ועדיין, אנו עדים למקרים לא מעטים של מכות חום והתמוטטות. חשוב מאוד לזהות ולאבחן כמה שיותר מוקדם את מכת החום. עיכוב שכזה, עלול לגרום לתוצאות טרגיות והחמרת המצב. האבחנה הקלינית של מכת חום מבוססת על 2 קריטריונים: עליה בטמפרטורת הליבה של הגוף, ושינויים נוירולוגיים שעלולים להתבטא בבלבול וחוסר התמצאות ואף עד לאובדן הכרה.
השלכות ארוכות טווח (נכות) כתוצאה ממכת חום בצבא
הספרות הרפואית מלמדת כי רוב הנפגעים מחלימים באופן מלא. ואולם, כ-20% מנפגעי מכת חום ימשיכו לסבול מהפרעות ארוכות טווח. ביניהן: המיפרזיס, ואי סבילות לחום. אי סבילות לחום זה מצב בו הגוף לא יכול לווסת את הטמפרטורה שלו במצב אוויר חם ו/או במהלך פעילות גופנית וזה עלול ללוות את הנפגע במשך כל חייו.
מכת חום בצבא – תביעה למשרד הביטחון
ניתן לקרוא באתר משרדנו רבות על הגשת התביעה למשרד הביטחון. ועדיין, נזכיר כי הדבר הבסיסי והחשוב ביותר הוא הוכחת תשתית עובדתית. כלומר, הוכחה כי מכת החום נגרמה בזמן ועקב השירות הצבאי. כמו כן, במקרים מסויימים ניתן גם לתבוע בעקבות קבלת טיפול רשלני שהחריף את המצב הרפואי.
כמו כן, יש להוכיח שנגרם נזק רפואי – נכות. השלב אחרי קבלת הכרה הוא קביעת אחוזי הנכות על ידי הוועדה הרפואית. ונגזרת של כך, קבלת הפיצוי הכספי והטבות שונות.
מכת חום בצבא – פנייה לעורך דין משרד הביטחון
אנו ממליצים בשלב הראשוני לפנות אלינו על מנת שנוכל לבחון האם במקרה הספציפי שלכם (והרי כל מקרה שונה מהשני) יש סיכוי בהצלחת התביעה – האם קיים קייס.
למשרדנו ניסיון רב בייצוג תביעות ונכי צה"ל בהליכים השונים מול משרד הביטחון. מוזמנים להתרשם מהצלחותינו ומביקורות של לקוחות העבר בגוגל ובאתר.