הדברים החשובים ביותר אחרי פציעה בצבא

נפצעתם בזמן ועקב השירות הצבאי – כיצד ממשיכים מכאן? מה הדברים החשובים ביותר שצריך לדעת ולעשות? כדי שלא תטעו בדרך, הכנו עבורכם את המדריך המפורט.

הדבר הראשון לאחר פציעה בצבא – למלא דו"ח פציעה

לאחר קרות הפציעה, חשוב שתדאגו למלא דו"ח פציעה. מדובר על מסמך המאשר כי החייל/ת נפצעו בזמן השירות הצבאי. חשוב שדו"ח הפציעה יהיה חתום כראוי – ע"י מפקד היחידה והרופא או קצין הרפואה שהעניקו טיפול רפואי לחייל/ת. בנוסף, שימו לב כי התאריך המצוין בדו"ח הפציעה והנסיבות המתוארות מדויקות.

חשוב שתדעו! גם אם לא מולא בגין פציעתכם דו"ח פציעה, זה לא אומר שתביעתכם לא תוכר. תצטרכו לתמוך את תביעתכם בעדות בנוגע לפציעה בצבא.

וחוץ מדו"ח פציעה, מה עוד צריך?

חשוב שתקפידו להתלונן על מגבלותיכם בעקבות הפציעה באופן עקבי. אם תלונותיכם לא יתועדו, יהיה קשה להוכיח אותן בהמשך, כך גם תקבלו טיפול רפואי שיסייע לכם. כמו כן, תדאגו כי קיים עד לפציעה. עד יכול להיות חבר/ה ליחידה או מפקד/ת.

בשיחת זכויות בצבא טרם שחרורי הביאו לי טפסי תביעה – להגיש אותם?

לא. עצרו רגע ואל תפעלו מתוך חיפזון. אלו לא "רק טפסים". מדובר על טפסי תביעה לכל דבר ויש בהם מידע חשוב ומהותי לגבי פציעתכם. למשל – תיאור החבלה, המגבלה הרפואית, העדים לאירוע וכו'. אין להקל בכך ראש. יש להגיש את התביעה באופן מקצועי ויסודי.

נפצעתם? זכותכם להגיש תביעה למשרד הביטחון

המטרה בהגשת תביעה למשרד הביטחון, היא להכיר בפציעתכם ככזאת שנגרמה בזמן ועקב השירות הצבאי. ההכרה חשובה מאוד לחייכם בהווה ולהמשך חייכם בעתיד. ככל שתהיה החמרה במצבכם הרפואי הקשור לנכות לגביה אתם מוכרים, תוכלו לפנות גם בעוד 10,20,30 שנה למשרד הביטחון בבקשה לבדיקה מחדש וייתכן כי אחוזי הנכות יוגדלו. ברגע שאתם מוכרים במערכת, יש לפציעה או למחלה שלכם "אמא ואבא" ועל ידי כך אתם יכולים להיות זכאים לתגמולים בדרך של קצבה חודשית או מענק חד פעמי, הנחה קבועה בארנונה, טיפולים רפואיים ומגוון זכויות והטבות.

3 השלבים המרכזיים בתביעה

  1. הגשת התביעה – את התביעה חשוב להגיש באופן מקצועי ובצירוף מסמכים ועדויות להוכחת טענותיכם.
  2. קבלת ההכרה בין החבלה – זו למעשה לקיחת האחריות של משרד הביטחון בגין פציעתכם. את ההכרה ניתן לקבל באופן ישיר או לאחר בדיקת מומחה מטעם משהב"ט (אליו חשוב להגיע מוכנים).
  3. וועדה רפואית של משרד הביטחון – זה השלב שבו רופאי הוועדה הרפואית יקבעו לכם את שיעור הנכות. שיעור הנכות נקבע ע"י תקנות הנכים. גובה הנכות ישפיע באופן ישיר על גובה הפיצוי הכספי שתקבלו ומגוון הזכויות. ככל ששיעור הנכות גבוה יותר, כך התגמולים גבוהים יותר.

מה לא לעשות אחרי פציעה בצבא? טעויות נפוצות

כמו שיש דברים שחשוב לעשות לאחר פציעה בצבא, יש גם טעויות נפוצות שעלולות לפגוע בזכויות שלכם.

  1. אל תתמהמהו – יש נטייה לדברים להישכח ולהיזנח. אל תשכחו שתביעתכם עלולה להתיישן. כאן תוכלו לקרוא בהרחבה על התיישנות בתביעות למשרד הביטחון. וגם, אם תגישו את התביעה לאחר שנה מיום פציעתכם, אתם עלולים להפסיד כסף מהתגמולים שלכם במקרה של קביעת נכות המזכה בקצבה (20%).
  2. תשמרו את התיעוד – דו"ח הפציעה למשל לא מתועד בתיק הרפואי שלכם. אם איבדתם אותו, יהיה לכם קשה מאוד להוכיח שהוא אכן מולא.
  3. הגשת תביעה באופן לא מקצועי והזנחתה – ישנם חיילים שנפצעו בשירות שמגישים את התביעה למשרד הביטחון באופן לא מקצועי ובהרבה מהמקרים תביעתם נדחית או "נמרחת" במשך שנים על גבי שנים.

הגשת תביעה למשרד הביטחון באמצעות עורך דין משרד הביטחון – הצלחות מוכחות

למשרד עו"ד עדי בן ישי גרינס הצלחות מוכחות בתביעות משרד הביטחון בתחומים השונים. אתם מוזמנים לראות ולהתרשם. לעדי הידע והניסיון בהובלת תביעתכם להצלחה – ניסיון מקצועי וניסיון אישי עקב פציעה אנושה. המשרד מייצג תוך תחושת שליחות עמוקה נכי צה"ל ומוביל אותם למיצוי מלוא זכויותיהם. וזאת, ע"י יחס אישי, הבנה, רגישות ונחישות כאחד.

שיתוף:

עו"ד עדי בן ישי גרינס

כדי לנצח בתביעה שלך, צריך עו״ד שהתמודד באופן אישי ומקצועי עם פציעה אנושה. 

תביעה למשרד הביטחון - עדי בן ישי גרינס

אנחנו כאן למענך!

נפגעת\נפצעת בשירות הצבאי? השאר\י טלפון וניצור קשר בהקדם

ניתן גם לחייג: 077-9978802

מאמרים נוספים