קרע בלברום הירך מהשירות הצבאי

נעסוק כאן בפציעה שהיא יחסית שכיחה אצל חיילים ואנשי כוחות הביטחון העוסקים בפעילויות גופניות מאומצות. כיצד אפשר להגיש את התביעה? מה הדגשים החשובים? ומה גובה הפיצוי הכספי שניתן לקבל עבור קרע בלברום הירך?

קרע בלברום הירך בעקבות השירות הצבאי – על מה למעשה מדובר?

כמעט בכל התנועות היום יומיות אנו משתמשים במפרק הירך – הליכה, עמידה, שינויי תנוחה וכמובן בפעילות גופנית. מפרק הירך דומה בצורתו למכתש ועלי. הלברום הוא טבעת סחוס שעוטפת את השקע (המכתש) בעצם האגן שהיא האחראית על היציבות של המפרק. במצבים בהם קיים קרע בלברום הסחוס עלול להישחק וזה מוביל לכאב ומגבלה בתפקוד.

ישנן מס' סיבות לקרע בלברום כאשר תסמונת הצביטה היא השכיחה ביותר. בתסמונת זאת הלברום נצבט בבליטות עצם האגן ודבר זה עלול לגרום לקריעה. הנזק יכול להיגרם כתוצאה מתנועות חוזרות ונשנות (מיקרו טראומה) או מאירוע בודד. תסמונת הצביטה שכיחה אצל אלו המבצעים תנועות מאומצות – בדיוק כמו לוחמים ולוחמות באימונים השונים.

קרע בלברום מהצבא – אבחנה ותסמינים

חיילים שנגרם להם קרע בלברום תחילה יחושו בכאבים מפריעים באזור. ולכן, חשוב ללכת להתלונן בפני אורטופד ולבצע בדיקת MRI ארתרו – עם חומר ניגוד.

חשוב שתדעו! ייתכן כי ירצו להפנות אתכם לבדיקת הדמייה אחרת כגון אולטרה סאונד, צילום או רנטגן. בדיקות אלו לא יאבחנו באותה דרגה את פציעתכם כמו MRI או CT ולכן חשוב מאוד לבצע ספציפית אותן. לאחר קבלת תוצאות הבדיקה, חזרו לרופא, התייעצו עם אורטופד מומחה והתחילו לטפל בפציעה.

בד"כ, הטיפול הראשוני הוא שמרני. הפחתה בעומסים, הקלות שונות בצבא, וטיפולי פיזיותרפיה. לעיתים גם מבצעים זריקות פלזמה PRP אל תוך המפרק.

לבסוף, ובמידה והטיפול השמרני לא מסייע, במקרים רבים יש צורך בניתוח. בשנים האחרונות התפתחו מס' שיטות לשחזור הלברום כאשר לא לא ניתן לשחזר את הלברום המקורי. השיטה היא ע"י גיד שמוצמד לעצם האגן (אצטבלום – המכתש) ובאמצעותו משחזרים את הלברום.

קרע בלברום מהצבא – תביעה למשרד הביטחון + דוגמה להצלחה

א' היה לוחם בשייטת, ובעקבות המאמצים הגופניים האינטנסיביים, נגרם לו קרע בלברום. לאחר ביסוס התשתית העובדתית, המשפטית והרפואית, הגשנו את התביעה ובהמשך קיבלנו את ההכרה החשובה. בהמשך, זומנו לוועדה רפואית אשר קבעה ל-א' את אחוזי הנכות והוא קיבל את הפיצוי הכספי שמגיע לו והטבות נוספות.

קרע בלברום הירך - הכרה!
קרע בלברום הירך – הכרה!

קרע בלברום מהצבא – אחוזי נכות

הוועדות הרפואיות של משרד הביטחון הן הגוף האחראי על קביעת אחוזי הנכות. לרוב, בשל קרע בלברום הירך הנכות תקבע לפי סעיף "סל" שהינו תקנה מס' 35. מוזמנים לקרוא בהרחבה אודות הוועדות הרפואיות וקבלת התגמולים ממשרד הביטחון.

אם נותחתם, ניתן לקבל נכות בגין 3 רכיבים שונים:

  1. הנכות האורטופדית כמובן.
  2. הנכות הפלסטית – צלקת. כן, גם עבור צלקת קטנה יש לקבוע נכות נפרדת.
  3. נכות עצבית – אם בעקבות הפציעה והניתוח אתם חשבים בפגיעה עצבית במקום, למשל חוסר תחושה, נמלול וכו' יש לקבוע לכם נכות נפרדת גם עבור רכיב זה.

לסיכום – קרע בלברום מהשירות הצבאי תביעה למשרד הביטחון

אם נגרם לכם קרע בלברום הירך בעקבות השירות המבצעי שלכם (בצה"ל או במשטרה) אתם זכאים להגיש תביעה למשרד הביטחון. את התביעה אפשר תמיד להגיש, אך השאלה העיקרית היא כיצד מגישים את התביעה. חשוב מאוד להגיש את התביעה באופן מקצועי ומתוך ניסיון של מקרים אחרים כדי שתקבלו את התוצאה הרצויה.

במקרים רבים אנו נתקלים במשפט "אבל התגייסתי בריא, ברור שזה קרה בעקבות השירות הצבאי". למי זה ברור? לכם? לצערנו זה לא מספיק. כאשר אתם התובעים, נטל ההוכחה הוא עליכם. אתם עלולים להיבדק ע"י מומחה מטעם משרד הביטחון שיחליט לדחות את תביעתכם.

משכך, חשוב לקבל ייעוץ וייצוג משפטי מנוסה כדי שתגיעו לתוצאה המיוחלות – קבלה ההכרה + פיצוי כספי גבוה והטבות שונות. תוכלו לקרוא כאן אודות משרדנו והצלחותיו.

 

שיתוף:

עו"ד עדי בן ישי גרינס

כדי לנצח בתביעה שלך, צריך עו״ד שהתמודד באופן אישי ומקצועי עם פציעה אנושה. 

תביעה למשרד הביטחון - עדי בן ישי גרינס

אנחנו כאן למענך!

נפגעת\נפצעת בשירות הצבאי? השאר\י טלפון וניצור קשר בהקדם

ניתן גם לחייג: 077-9978802

מאמרים נוספים