עורך דין לתביעה מול משרד הביטחון
אנו מניחים שעל כך אין ספק – עורך דין מיומן ומקצועי מול משרד הביטחון שמכיר היטב את החוק, הפסיקה ואת התחום הרפואי, יעניק לך ערך מוסף בתביעה. בגדול, את התביעה ניתן להגיש לבד, דרך גופים מסוימים ודרך קצינת הנפגעים. אך מה יהיו תוצאות התביעה? האם תקבלו את ההכרה? האם תגיעו מוכנים לוועדה? תדעו מה לטעון? אתם מכירים את החוק והדקויות?
רק עו"ד מקצועי ידע לייצג אתכם באופן הטוב ביותר. צריך להבין כי בד"כ ניגשים פעם אחת בחיים להליך שכזה. צריך שההליך הזה יסתיים באופן הטוב ביותר למען המשך חייכם ובריאותכם. ישנו הבדל ניכר בדרגת נכות בשיעור 15%, 20%, 30% וכן הלאה. ככל שדרגת הנכות עולה, קיימת זכאות גדולה יותר לטיפולים רפואיים והטבות. ביניהם גם מלגות לימודים ואף קבלת רכב רפואי.
כמו כן, לעורך דין מקצועי קיים הידע הרפואי והכירות עם עולם הרפואה ועם המומחים השונים.
דוגמה פשוטה – הגיע למשרדנו לאחרונה מקרה של לוחם שנפצע בכתף. הוא הופנה בצבא לבדיקת u.s אך זאת לא אבחנה דבר. הוא המשיך להתלונן על הכאבים והמגבלות אך נענה כי לפי הבדיקה הכל תקין. רק לאחר שפנה אלינו ונבדק ע"י אורטופד מומחה כתף הוא הופנה לבדיקת MRI ושם אובחן הנזק.
זו דוגמה פשוטה אך שכיחה מאוד. במסגרת התביעה אתם צריכים להוכיח כי הפציעה התרחשה בזמן ועקב השירות, ואת הנזק הרפואי שנשאר לכם. ככל שלא תעברו בירור רפואי מעמיק וטוב, הסיכוי שלכם לקבל את דרגת הנכות שמגיעה לכם פוחתת באופן משמעותי.
תנהלו פעם אחת את התביעה מול משרד הביטחון – ותסיימו אותה באופן הטוב ביותר להמשך כל חייכם.
יש חיסרון בייצוג ע"י עורך דין משרד הביטחון?
פונים רבים חוששים מגובה שכר הטרחה שצריכים לשלם לעו"ד וזה מרתיע אותם מלפנות לייצוג משפטי. אנו יכולים להבין זאת, אך ככל ששכר הטרחה הינו הוגן, אין זה חיסרון. להפך, זה רק מעלה את הסיכויים שלכם. אנו מבטיחים לכם כי שכר הטרחה למשרדנו הינו הוגן ושפוי.
יש מס' דרכים כיום בשוק לגבייה שכר הטרחה:
א. תשלום התחלתי – והעיקר בסוף.
ב. ללא תשלום התחלתי – אך שכר טרחה גבוה מאוד בסוף.
ג. תשלום גלובלי באופן התחלתי.
לכל אחת מהשיטות ישנו יתרון וחיסרון. מפתה מאוד לא לשלם בהתחלה ושמישהו עובד עבורכם, אך שימו לב כי במקרה שכזה שכר הטרחה בסוף יהיה גבוה באופן משמעותי כך שתצטרכו לשלם הרבה יותר בסופו של דבר. ומצד שני, כאשר אתם משלמים את עיקר הסכום בהתחלה ללא תלוי בהצלחת התיק (אופציה ג') – האם לעורך דין שייצג אתכם יהיה את אותה מוטיבציה להילחם על כל אחוז עבורכם?
שימו לב כי אתם מבינים היטב את הסכם שכר הטרחה וקראו אותו טרם חתימה עליו.
כיצד לבחור עורך דין משרד הביטחון?
קיימים היום (כמו בכל תחום) לא מעט משרדים המתעסקים בתחום. אך רק חלקם מתמחים בתחום של משרד הביטחון באופן בלעדי. אנו ממליצים לכם לשים לב בבחירת עורך דין לנקודות הבאות:
א. מי ייצג אתכם בכל התהליך? שימו לב כי העו"ד שאיתו נפגשתם הוא ילווה אתכם בכל הדרך וגם בוועדה הרפואית ולא מישהו מטעמו.
ב. מה ההיכרות של העורך דין עם אגף השיקום? למשרדנו היכרות עם כל קציני התגמולים ויחידת התביעות. זה גורם לעבודה יותר לזרום ולהיות יותר יעילה.
ג. האם יש לעורך דין ידע רפואי והיכרות עם מומחים רפואיים? בסופו של דבר, אנו עוסקים בתחום הרפואי – משפטי. אחד תלוי בשני. ולכן זו נקודה חשובה ביותר.
ד. האם יש לעורך דין קשר אישי עם עולם נכי צה"ל? בתחום רגיש שכזה, חשובה מאוד ההבנה, הרגישות וההכלה. אנו מאמינים שרק מי שקשור לעולם הזה ברמ"ח איבריו יוכל להבין את הלקוח.
ה. כמה שנים העורך דין עוסק בדיוק בתחום ספציפי זה? ניסיון ניסיון ניסיון. תבדקו היטב את הניסיון של העורך דין ואיפה הוא עבד והתמקצע במהלך השנים. כמו כן, חשובה מאוד כמובן ההבנה וההיכרות עם כל הפגיעות השונות. פגיעות אורטופדיות, נפשיות, רשלנות רפואית בצבא, מחלות וכו'. כמו כן, על העורך דין לדעת כיצד להכין אתכם היטב לוועדה, להכיר את הרופאים ולייצג אתכם נאמנה.
ו. אנו מאמינים כי כשיש כימיה טובה הדברים עובדים כמו שצריך. תפגשו, תדברו ותראו אם אתם סומכים על העורך דין ויש לכם חיבור טוב. מדובר על הליך אישי ורגיש שמצריך דרגת אמון גבוהה.
כמה מילים על משרדנו
עדי בן ישי גרינס ייסדה את המשרד לאחר שעבדה במשך מס' שנים במשרד עו"ד. עדי שירתה בצבא כחובשת ואחראית מרפאה וצברה במהלך השנים ניסיון רב עם מומחים רפואיים בתחומים השונים. המשרד דוגל קודם כל ביחסי אנוש טובים, ונעימים. לצד זאת, הוגנות, שקיפות ונחישות ללא פשרות. בשנת 2014 אחיה של עדי נפצע בעזה באורח קשה ומאז היא קשורה ברמ"ח איבריה לעולם נכי צה"ל. מבחינה אישית ומקצועית.
אנו מזמינים אתכם להתרשם מהצלחות משרדנו באתר וליצור איתנו קשר.