דו"ח פציעה בצבא – תביעה למשרד הביטחון

ישנה חשיבות רבה לדו"ח פציעה במקרה שנפצעתם. יש לשים לב שהוא מולא לפי הפרטים הנכונים וחתום ע"י כל הגורמים הרלוונטים. ומה אם לא מולא דו"ח פציעה? זה לא סוף פסוק. נענה כאן על כל השאלות ונבהיר את כל הנקודות החשובות.

תחילה, מהו דו"ח פציעה ומה חשיבותו בתביעה למשרד הביטחון?

דו"ח פציעה המכונה גם טופס 141, הוא טופס שיש למלא אותו במקרה של פציעה בשירות. בטופס יש מקום למלא את פרטיכם האישיים ואת הפרטים החשובים של הפציעה – תאריך, נסיבות, האיבר שנפגע וכו'. הרי, כשמגישים תביעה למשרד הביטחון יש להוכיח כי הפציעה התרחשה בזמן ועקב השירות. ולכן, הטופס מסייע מאוד להוכחת פציעתכם, וגם לנושא התיישנות. הדו"ח מהווה "חבלה רשומה" – וכך ניתן להגיש את התביעה גם אם חלפו מס' שנים לאחר השחרור.

ממי לבקש את הטופס ומי צריך לחתום עליו?

יש לבקש את את הדו"ח פציעה מהמרפאה. הרופא והמפקד צריכים לחתום על הטופס. אם לאחר פציעתכם אושפזתם, עליכם לבקש את דו"ח הפציעה מנציגי ר"מ 2.

לתשומת ליבכם! הדבר החשוב ביותר לאחר שהדו"ח מולא הוא לשמור העתק שלו. הדו"ח לא מתועד בתיק הרפואי הצבאי שלכם – CPR.

המפקד או הרופא מסרבים לחתום לכם על הדו"ח?

זכותכם לקבל דו"ח פציעה חתום לאחר פציעתם. אם בכל זאת אחד הגורמים מסרב למלא ו/או לחתום לכם על הדו"ח, אתם רשאי לפנות לנציב קבילות החיילים ולהסביר את פנייתכם.

ומה אם בכל זאת אין לי דו"ח פציעה? שכחתי או לא הייתי מודע לכך. לא ניתן להגיש תביעה?

אתחיל במענה – בהחלט ניתן עדיין להגיש את התביעה. אך, זה מאוד תלוי מה התיעוד שיש לכם בתיק הרפואי הצבאי. לא בכל תביעה למשרד הביטחון שהוגשה בגין פציעה והוכרה והתקבלו אחוזי נכות בגינה, צורף אליה דו"ח פציעה. חשוב מאוד שיהיה דו"ח פציעה, אבל ניתן לנצח בתביעה גם בלעדיו וזה בכפוף לתיעוד בתיק הרפואי ועדויות שיתמכו בפציעה. דוגמה לדו"ח פציעה –

 

מילאו לי דו"ח פציעה, אבל כבר השתחררתי וגיליתי שהוא לא חתום, מה לעשות?

אם לא חלף זמן רב מהשחרור, מומלץ לפנות ליחידה ולבקש מהמפקד ומרופא היחידה לחתום על הדו"ח. אם עבר זמן רב, חשוב לבחון את התיעוד בתיק הרפואי הצבאי ולהגיש את התביעה עם עדות תומכת בפציעה.

לסיכום

אם נחבלתם בשירות, חשוב למלא את הדו"ח באופן יסודי ולא לטעות בפרטים – במיוחד לא בתאריך ובתיאור הפציעה. חשוב מאוד שיהיה דו"ח פציעה, אך ניתן להסתדר בהצלחה בלעדיו. גם כשקיים דו"ח פציעה, יש לוודא שהוא מולא וחתום כפי שצריך. אנו ממליצים לכם לפנות למשרדנו, להתייעצות עם עו"ד עדי בן ישי גרינס – עו"ד משרד הביטחון לשם הגשת תביעתכם באופן המקצועי וההגון ביותר.

שיתוף:

עו"ד עדי בן ישי גרינס

כדי לנצח בתביעה שלך, צריך עו״ד שהתמודד באופן אישי ומקצועי עם פציעה אנושה. 

תביעה למשרד הביטחון - עדי בן ישי גרינס

אנחנו כאן למענך!

נפגעת\נפצעת בשירות הצבאי? השאר\י טלפון וניצור קשר בהקדם

ניתן גם לחייג: 077-9978802

מאמרים נוספים