פציעה בזמן תפקיד במשטרה
בשונה מחיילי החובה, שוטרים שנפצעים בזמן השירות, זכאים להגיש תביעה לביטוח לאומי או למשרד הביטחון.
ככלל, ויש כמובן לבחון כל מקרה לגופו, פציעה שהתרחשה בזמן פעילות מבצעית תופנה למשרד הביטחון, ופציעה שהתרחשה שלא בפעילות מבצעית, אלא שגרתית, תופנה לביטוח לאומי כתאונת עבודה. ישנם כמובן מצבי ביניים, וצריך לבחון כל מקרה ורצוי מאוד לצרף עדויות שיתמכו בגרסתכם. לאחרונה קיבל משרדנו הכרה במקרה בו שוטר נפצע בזמן תרגול מצב חירום בתחנה, ובמהלך הריצה נפל ונפצע. משרד הביטחון קיבל את טענות משרדנו כי מדובר על תרגיל מבצעי והמשיך לטפל בתביעה.
להלן 2 דוגמאות להשוואה:
א. קצין במג"ב שנפצע בזמן פעילות מבצעית עקב היתקלות ו/או הפרת סדר בברך למשל, זכאי להגיש תביעה למשרד הביטחון.
ב. שוטר שנפצע בזמן סיור שגרתי עקב בור במדרכה ו/או בזמן עבודה במשרד, זכאי להגיש תביעה לביטוח לאומי.
מה ניתן לעשות לאחר פציעה בשירות במשטרה?
2 הדברים העיקריים שעליכם לדאוג להם:
א. יש למלא טופס אירוע (דו"ח פציעה).
ב. לדאוג כבר באותו היום לקבל טיפול רפואי. פנייה לרופא משפחה / אורטופד / מיון וכו'.
לאחר מכן, חשוב גם לדאוג לקבלת טיפולי רפואי מקצועי, ביצוע בדיקות הדמיה אם נדרש, וקבלת אבחנה רפואית.
ומה בנוגע לתאונת דרכים במהלך השירות המשטרתי?
כידוע, מתוקף תפקידם שוטרים מעורבים בלא מעט בתאונות דרכים. נשאלת השאלה, לאיזה גוף צריך לפנות במקרה של תאונת דרכים. נעשה קצת סדר מאחר שהמצב עלול להיות מבלבל:
א. כאשר מדובר על תאונת דרכים שלא בזמן פעילות מבצעית, יש לפנות לביטוח לאומי וגם לחברת הביטוח שביטחה את הרכב לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (בד"כ חברת ענבל).
ב. כאשר מדובר על תאונת דרכים בזמן פעילות מבצעית, הזכאות להגשת התביעה היא למשרד הביטחון (קצין התגמולים) או לחברת הביטוח שביטחה את הרכב (בד"כ חברת ענבל).
ג. תאונת דרכים של שוטר עם רכבו הפרטי שלא בזמן תפקיד – תביעה לחברת הביטוח שביטחה את הרכב.
ומה בנוגע לפוסט טראומה בעקבות השירות במשטרה?
השירות במשטרה כולל חשיפה לאירועים קשים, תנאי לחץ, זירות מורכבות, מראות קשים, פיגועים, פינוי פצועים, היתקלויות וכו'. כל אלו, עלולים לגרום להתפרצות פוסט טראומה – PTSD. במקרה שכזה, הזכאות הינה הגשת תביעה למשרד הביטחון. למעוניינים להעמיק בנושא, הינכם מוזמנים לקרוא מאמר מקיף של אוניברסיטת תל אביב שסקר את הנושא. עיקר מסקנותיו היו כי שוטרים חשופים לתנאי שירות קשים שמלאים בדחק נפשי, אך בצד זאת נותרים פעמים רבות ללא מענה מקצועי ואיכותי.
חשוב שתדעו! כי הגשת התביעה הינה חשובה ומשמעותית מאוד למיצוי זכויותיכם ובריאותכם. כמו כן, אם תתקבל ההכרה בפגיעתכם, תהיו זכאים לפיצוי כספי באופן של מענק חד פעמי או קצבה. מעל דרגה של 20% נכות תקבלו קצבה חודשית קבועה (ללא תלות בגובה הכנסתכם), טיפולים רפואיים, כרטיס חבר, ואף ייתכן שגם קבלת רכב.
משכך, חשוב מאוד להגיש את התביעה באופן מקצועי ומיומן כדי להבטיח את הצלחתה, ולקבל את מירב האחוזים שמגיעים לכם.
תחילה, חשוב לקבל את האבחנה של PTSD, אך אין זה חובה. למשרדנו הכלים הטובים ביותר להוביל אתכם להצלחה, וזאת בצד תחושה נעימה, רגישה וטובה.
קיימים מס' גורמים אליהם ניתן לפנות. מערך מע"ן במשטרה, פסיכולוגים ופסיכיאטריים דרך קופת החולים או פרטיים. אנו מודעים לכך כי רבים נרתעים מלגשת לקבלת טיפול וחוששים מהמשך העסקתם במשטרה. אנא, אל תחששו ותפנו אלי כדי שנוכל להסביר לכם היטב במה מדובר. כאמור, אינכם חייבים לפנות לטיפול דרך המשטרה במידה ואתם לא מעוניינים בכך.
אנו מצרפים לכם לכאן החלטה שהתקבלה במשרדנו לאחרונה בעקבות הצלחה בתביעת פוסט טראומה שהתפרצה אצל שוטר ותיק ובכיר.
מה קורה אם הגשתי את התביעה למשרד הביטחון והם הפנו אותי לביטוח לאומי?
כאשר מוגשת תביעה באופן שגוי למשרד הביטחון מאחר שלדעתם אינה עקב פציעה מבצעית, תביעתכם עלולה להידחות ואתם תופנו לביטוח לאומי. האם זה סוף הסיפור? ממש לא. בידיכם יש 2 אופציות: להגיש ערעור לבית משפט או להמשיך להתנהל מול ביטוח לאומי. לכל אחת מהאפשרויות יש יתרונות וחסרונות, ויש לבחון היטב את מצב הדברים שכמובן צריך להכיל גם ידע בהתנהלות שמול ביטוח לאומי.
לסיכום – פציעה במשטרה ופוסט טראומה עקב השירות המשטרתי
ראשית, אנו מודים לכם ומעריכים מאוד את השירות המסור שלכם למען ביטחוננו. אם נפצעתם או אתם חושבים שאתם סובלים מתסמינים של פוסט טראומה, אל תחששו. אתם צריכים לדאוג לבריאות שלכם ולעתידכם. ניצחון בתביעה יעניק לכם את כל אלו ואף יותר. יש לנו את מלוא הניסיון להוביל אתכם בדיוק לנקודה הרצויה. מוזמנים לקרוא בהרחבה באתר אודות הגשת התביעה למשרד הביטחון, לביטוח לאומי, לקבל מידע אודות הפיצויים והפציעות השונות.
בהצלחה רבה ובריאות.