תביעה למשרד הביטחון בגין מחלת הפסוריאזיס
פסוריאזיס (ספחת בעברית) היא מחלת עור הנגרמת עקב פעילות יתר של מערכת החיסון. התסמינים הם יובש ואדמומיות על העור שמכוסים בקשקשים לבנים וכסופים. חומרת הסימפטומים משתנה מאדם לאדם. במסגרת התביעה למשרד הביטחון, יש להוכיח שהמחלה התפרצה עקב השירות הצבאי. כדי לקשר בין המחלה לצבא, צריך להוכיח כי התובע עבר אירוע מלחיץ וייחודי מאוד.
למשל, אירוע שבו חייל שרב עם מפקדו, ככל הנראה לא יחשב כאירוע טראומתי. אך, אם חייל חש בסכנה לחייו או נחשף לאירוע קשה מאוד, ייתכן כי זה יחשב לאירוע טראומתי שהוביל להתפרצות הפסוריאזיס. תלוי מאוד בנסיבות.
החלטת משרד הביטחון – הכרה באופן מלא, חלקי או דחיית התביעה
החלטת משרד הביטחון נסמכת על בדיקת הטיעונים שלכם בתצהיר, בדיקת העדויות לגבי תנאי השירות ומסמכים רפואיים. בסיום כל הבדיקות האלו, תזומנו לבדיקת מומחה רפואי (במקרה הזה רופא עור) מטעם משרד הביטחון. הרופא יבדוק אתכם, יעבור על כל התיק שלכם ויכין חוות דעת שבסופה החלטה – האם להכיר בכם באופן מלא, חלקי או לדחות את תביעתכם.
הסיבה העיקרית שבגינה תביעתו של תובע מתקבלת באופן חלקי או נדחית, היא עקב הטענה כי אחד הגורמים של המחלה בגופו הוא בכלל גנטי (כלומר, ללא קשר או בקשר חלקי בלבד לשירות הצבאי).
חשוב שתדעו שזה אינו סוף פסוק! ישנם תובעים רבים שהגישו ערעור על החלטת קצין התגמולים, ובתי המשפט פסקו לא פעם כי גם אם לתובע ישנה נטיית גנטית, אין זה משנה. ניתן להכיר במחלתו ככזו שהתפרצה עקב השירות הצבאי.
תובעים שהגישו את תביעתם ללא עורך דין מיומן או כלל ללא ייצוג של עורך דין, לא מודעים לפסיקות הרלוונטיות ולאפשרות לנצח בתביעה. על ידי כך, הם עלולים להפסיד זכויות רבות. החל מהפסד של סכומי כסף גבוהים, ועד הפסד של טיפולים רפואיים לכל החיים והטבות רבות. אל תוותרו!
אחוזי נכות פסוריאזיס מהשירות הצבאי
כמה אחוזי נכות ניתן לקבל? אחוזי הנכות לפסוריאזיס נקבעים לפי סעיף 89 לתקנות הנכים, הקובע כדלקמן:
- בצורה מזערית או ברמיסיה – 1%
- בצורה קלה – 5%
- בצורה בינונית – 20%
- בצורה קשה – 30%
אחוזי הנכות נקבעים לפי חומרת נגעי המחלה ביום הוועדה. חשוב שתצלמו את הנגעים שלכם לאורך זמן. זאת מאחר כי קיימות תקופות חמורות יותר או פחות, ולכן חשוב שיהיה לכם תיעוד שתוכלו להציגו לוועדה הרפואית.
אם תביעתי נדחתה על ידי קצין התגמולים או הוכרתי רק באופן חלקי, זה סוף הסיפור?
ממש לא. אם תביעתכם נדחתה ניתן להגיש ערעור לבית המשפט. מטרת ההליך המשפטי היא לסתור את קביעת המומחה מטעם משרד הביטחון. יש להצטייד בחוות דעת רפואית מטעמכם שתקשר בין המחלה לשירות הצבאי ולדעת כיצד לנהל במקצועיות יתרה את ההליך המשפטי. גם אם תביעתכם נדחתה או הוכרה באופן חלקי לפני זמן רב, עדיין ניתן בנסיבות מסוימות להגיש בקשה לבדיקה מחדש (סעיף 35) ולהביא לתיקון העוול שנגרם לכם.
סיכום – פסוריאזיס מהשירות הצבאי תביעה נגד הצבא
למי שהתפרצה מחלת הפסוריאזיס בשירות הצבאי קיימת הזכות להגיש תביעה למשרד הביטחון ולזכות בתגמולים בסך של אלפי שקלים. הגשת תביעה שכזו מצריכה ידע משפטי ורפואי, מקצועיות ומיומנות. יש חשיבות מכרעת לאופן בו מנמקים את נסיבות התפרצות המחלה בתצהיר, העדויות שמצורפות לתביעה והמסמכים. כל אלו יכולים לגרום להכרה או לאי הכרה בתביעתכם. אנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם משרדנו, ואנו נשמח לסייע לכם בהגשת תביעתכם והובלה עד להכרה המיוחלת.
למידע נוסף אודות משרדנו והייחוד שלו, אתם מוזמנים לקרוא כאן – אודות עו"ד עדי בן ישי גרינס ולהתרשם מהצלחותינו.