לוחמות שסובלות מפוסט טראומה – הקשיים
לוחמות השקיעו מכל כוחן להתגייס לשירות קרבי, לסיים את המסלול ולשרת בהצלחה בסדיר. לשם כך, הן נידרשו להפגין בכל אחד מהשלבים כח פיזי, מנטלי, נחישות ואומץ. אלו אשר פיתחו פוסט טראומה, מלבד התסמינים הקשים, סובלות גם מתחושות של בושה, חולשה וקורבן. ישנה גישה כי במיוחד הלוחמות צריכות להפגין חוזק וכי הן בלתי שבירות כדי שזה לא יפגע בגיוס הנשים ליחידות הלוחמות.
לצערנו, כל זה אינו נכון וזכותן הבסיסית של הלוחמות היא להגיש את התביעה למשרד הביטחון.
מדוע צריך ואף חובה להגיש את התביעה?
חשוב שתדעו כי הגשת התביעה חשובה מאוד להמשך חייכן. לאחר קבלת ההכרה כנכות צה"ל, תקבע לכן דרגת הנכות ואתן תקבלו פיצוי כספי ומגוון זכויות. דרגת נכות בשיעור 20% ומעלה, תאפשר לכן קבלת טיפולים רפואיים לכל החיים. וזה, חשוב מאוד לבריאות שלכן ולהמשך החייכם שלכן.
תדמיינו לעצמכן סיטואציה כי בעוד 10,20 שנה תהיה לכן החמרה במצב הרפואי או שתצטרכו לקבל טיפול. אם לא תהיו מוכרות במערכת, לא יהיה לכן לאן לפנות. לתביעת פוסט טראומה אין תקופת התיישנות, אך ככל שהזמן עובר, סיכוי התביעה להצליח יורדים. זאת מכיוון שככל שהזמן עובר קשה יותר להוכיח חשיפה לאירועים מסוימים.
חשוב שתדעו! כיום, ובעקבות רפורמת נפש אחת, זה התזמון הטוב ביותר להגיש את התביעה על פוסט טראומה. בעקבות הרפורמה, המסלול הוא מהיר יותר.
אז איך בעצם מתחילים?
בשלב הראשון אתן צריכות להגיע לכדי הסכמה עם עצמכן כי אתן רוצות להגיש את התביעה ובכך לעניק לכן שקט נפשי להמשך חייכן. אם בכל זאת יש לכן שאלות או חששות, תפנו למשרדנו לקבלת מענה ענייני ורגיש להכל. כמו כן, אנו נוכל לחבר אתכן ללקוח/ה של משרדנו (בהסכמה) כדי שתשמעו מהם על התהליך. בשלב השני, אנו ממליצים לכן לפנות למשרדנו לכדי קבלת ייעוץ משפטי אשר יוביל אתכם להצלחת התביעה. אנו נקבל מכם את מלוא המידע עבור נסיבות האירועים ומצבכן הרפואי ונתחיל במלאכת התביעה עד אשר נגיש אותה למשרד הביטחון.
חשוב שתדעו כי קבלת אבחנה של פוסט טראומה היא הכרחית להצלחת התביעה. אם אין לכן אבחנה, ניתן לפנות לפסיכולוג / פסיכיאטר פרטי, ליחידה לתגובות קרב, לקופת החולים או למטפלים בתחום שמשרדנו עובד איתם. מוזמנות לקרוא כאן בהרחבה.
אחוזי נכות פוסט טראומה – וכיצד הם נקבעים
לאחר שתוכרו בגין פוסט טראומה, תזומנו לוועדה רפואית. בוועדה ישב פסיכיאטר, או שניים אשר יבדקו אתכם. הנכות נקבעת לפי סעיף 34 לתקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות):
- "הפרעה נפשית מזערית, כושר תפקודי תקין – 5%
- הפרעה נפשית עם הגבלה קלה בכושר התפקודי – 10%
- הפרעה נפשית עם הגבלה בינונית התפקודי – 20%
- הפרעה נפשית עם סימנים אובייקטיביים ניכרים, קיום צירוף הפרעות של סף גירוי נמוך, הפרעות בריכוז, בחשיבה, באפקט, בכוח ההתמדה וברציה, המגבילות את הכושר התפקודי באופן ניכר – 30%
- הפרעה נפשית עם סימנים אובייקטיביים קשים בקיום קשרים בין-אישיים תקינים ובצירוף הפרעות של סף גירוי נמוך, הפרעה בריכוז, בחשיבה, באפקט, בכוח ההתמדה וברציה, המגבילות את הכושר התפקודי באופן קשה 50%
- הפרעה נפשית המלווה בהפרעה קשה בקיום יחסים בין-אישיים, בבחינת המציאות ובשיפוט, בצירוף סימנים אובייקטיביים קשים של ירידה בסף הגירוי, בריכוז, בחשיבה, באפקט, בכוח ההתמדה וברציה, המגבילות את הכושר התפקודי באופן קשה ביותר 70%
- מצב חמור ביותר עם אי יכולת מוחלטת לתפקד באופן עצמאי, צורך בסיוע מתמיד בחיי יום יום או באשפוז 100%".
לסיכום – פוסט טראומה ללוחמות תביעה נגד משרד הביטחון
חשוב שתדעו כי אנו כאן בשבילכן. מהרגע הראשון אנו פועלים במלוא הרגישות, ההכלה, וההבנה. תהיו בטוחות שאתן בידיים הטובות ביותר. מוזמנות לקרוא בהרחבה כאן על עו"ד עדי בן ישי גרינס אשר תטפל באופן ישיר בתביעתכן.
בבקשה, אל תתנו לבושה ולכל מיני דעות קדומות למנוע מכן להגיש את התביעה. ההכרה היא הכרחית להמשך חייכן.