המצב המשפטי – התיישנות בתביעות נגד משרד הביטחון
תחילה, מהי התיישנות? התיישנות היא למעשה המועד בו עילת התביעה פוקעת ולא ניתן יותר להגישה. זה למעשה מחסום שמונע מהתובע להגיש את תביעתו.
לפי סעיף 32 לחוק הנכים – "התיישנות תביעות", ניתן להגיש תביעה נגד משרד הביטחון תוך 3 שנים מיום השחרור, אלא אם מדובר במחלות ספציפיות אשר לגביהן שר הביטחון קבע תקופה התיישנות ארוכה יותר. ולמרות זאת, החוק מאפשר במקרים מסוימים להגיש תביעה גם הרבה מעבר לאותן 3 שנים.
מה הם אותם מקרים מסוימים בהם תקופת ההתיישנות בתביעות נגד משרד הביטחון מוארכת?
כאשר מדובר בחבלה העולה לכדי הגדרה של "חבלה רשומה". כלומר, חבלה שקיים לגביה תיעוד (למשל, דו"ח פציעה, אסמכתא רפואית וכו'), ואז ניתן להגיש את התביעה נגד משרד הביטחון, ולמעשה "לדלג" על משוכת ההתיישנות. על ידי כך, גם חייל שנפצע למשל לאחר 10 שנים, ויש בידיו דו"ח פציעה או תיעוד לגבי הפציעה בתיקו הרפואי הצבאי, יכול בהתאם לנסיבות להגיש תביעה למשרד הביטחון.
מה לגבי התיישנות בתביעות נגד משרד הביטחון בגין PTSD?
בתביעה נגד משרד הביטחון בגין פוסט טראומה אין התיישנות. בחלק מהמקרים, עוברת תקופה ארוכה עד שאותו זכאי בכלל מודע שהוא סובל מתסמינים, פונה לטיפול רפואי ומאובחן בהתאם עם PTSD. על ידי כך, ניתן להצליח ולהכיר בפוסט טראומה גם אם אותו חייל נחשף למראות קשים גם שנים רבות לאחר מכן. משרדנו הכיר במקרים רבים של חיילים שאובחנו עם PTSD מאירועים מבצעיים, ממלחמות ומבצעים שאירעו לפני שנים רבות. אתם מוזמנים לעיין בהצלחות משרדנו, ולקרוא בפירוט על הפרק בגין PTSD.
סיכום – כיצד יש לפעול?
מהאמור לעיל, עולה כי ניתן להגיש תביעה למשרד הביטחון גם לאחר 3 שנים מהשחרור בהתקיים התנאים שפורטו לעיל.
לתשומת ליבכם! אנו לא ממליצים "לקחת את הזמן" מאחר שניתן במקרים מסוימים לעבור את משוכת ההתיישנות, אלא, לפנות לעורך דין משרד הביטחון להתייעצות בהקדם. אף רצוי להגיש את התביעה תוך שנה כדי להיות זכאים לתגמולים באופן רטרואקטיבי מיום השחרור וכך להיות זכאים לפיצוי גבוה יותר.
אנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם משרדנו לשם ייעוץ בנושא.