הטיפים הטובים ביותר להכנה לוועדה רפואית של משרד הביטחון
- מה להביא? תצטרכו להביא איתכם תעודה מזהה, מסמכים רפואיים ואת הדיסקים של הבדיקות שביצעתם. גם אם מדובר בחומר רפואי שכבר הוגש למשרד הביטחון, חשוב שתביאו איתכם העתקים. כמו כן, הרופאים בוועדה הרפואית רוצים לפעמים לראות בעצמם את בדיקות ההדמיה במחשב ולכן חשוב להביא את הדיסקים.
- תדברו על המגבלות שלכם כיום והתמקדו בעיקר – לרוב, הרופאים בוועדה הרפואית כבר קראו את התיקים שלכם ויודעים מהי פגיעתכם הרפואית. ולכן, ההתמקדות שלכם צריכה להיות במגבלות. תדברו ותסבירו בפירוט מדוע המגבלה הרפואית מגבילה אתכם בחייכם. זו בדיוק הנכות בהגדרתה.
- אל תדברו רק על כאבים – רבים מהתובעים שמוזמנים לוועדה רפואית מתמקדים בכאבים מהם הם סובלים. לחלוטין זה עניין שחשוב ושמפריע בחיי היום יום, אך כאבים הם דברים סובייקטיבי בטבעם. מה שכואב לאדם אחד לא יכאב לאדם אחר. ולכן, וגם לפי החוק, כאבים אינם מהווים נכות. התמקדו במגבלות. לא בכאבים.
- תנמקו את דבריכם ואל תמהרו – כאשר אתם מסביריםלוועדה הרפואית את מגבלותיכם, תגיעו מוכנים ואל תמהרו לסיים. לעיתים, עקב הלחץ וההתרגשות, חלק מהטיעונים נשמטים לנו. ולכן, הגיעו מוכנים ותנמקו היטב את דבריכם.
- תאפשרו לוועדה הרפואית לבדוק אתכם – חשוב לשתף פעולה עם חברי הוועדה הרפואית. כדי לקבוע מה שיעור נכותכם הם חייבים להתרשם מה המגבלות שלכם. אבל! אם חשתם בכאב או אף בחוסר נוחות אתם חייבים לומר להם זאת – ולא לשמור בלב. זכרו! אם לא תגידו להם הם לא יהיו מודעים לכך.
- לפני החתימה שלכם קראו את הפרוטוקול – במהלך הוועדה, מזכיר/ת הוועדה ירשמו את טענותיכם לפרוטוקול. בסיום הוועדה תקבלו אותו ותתבקשו לחתום עליו. אל תמהרו. תקראו היטב את הפרוטוקול ושימו לב כי כל טענותיכם נרשמו. רק לאחר מכן תחתמו ותמסרו אותו לוועדה. תקבלו גם העתק הביתה.
- שמרו על אווירה נעימה ואמינה בוועדה – זכרו כי הרופאים בוועדה הם אלו שקובעים לכם את אחוזי הנכות. אין צורך להגזים ולהציג מציאות שהיא מופרזת ולא הגיונית. לא תרצו ליצור אווירת אנטגוניזם נגדכם. אבל! איןזה אומר שאתם לא צריכים להיות מאוד נחושים ואסרטיביים עם טענותיכם. מצאו את האיזון הנכון.
- הבנת סעיפי הנכות – חשוב שתכירו את אחוזי הנכות בתקנות הנכים בגין פגיעתכם. וזאת, על מנת שתוכלו להיערך ולכוון את טענותיכם בהתאם. תוכלו לקרוא כאן בהרחבה אודות הוועדות הרפואיות.
- וועדות נפשיות – נכון, המעמד הוא לא פשוט. תצטרכו לדבר בוועדה על הרבה "פצעים פתוחים". אתם תשאלו על מצבכם החברתי, זוגי, תעסוקתי וכו'. הגיעו עם סבלנות וחשיבה כי זה המעמד ותצטרכו להסביר כנראה שבאופן חד פעמי את מלוא טענותיכם. זאת ההזדמנות וצריך להגיע אליה מוכנים ביותר.
- הגיעו עם מלווה – רצוי כי תגיעו עם מלווה לוועדה. בין אם זה חבר, בן משפחה או כמובן עו"ד משרד הביטחון מיומן. זאת זכותכם.
בהצלחה רבה! אנו כאן למענכם. משרדנו מתמחה בתביעות נגד משרד הביטחון ובייצוג בפני הוועדה הרפואיות.