הגשת תביעה למשרד הביטחון
אתם מוזמנים לקרוא את המדריך המפורט שהכנו עבורכם. ישנן שאלות רבות שעולות סביב הגשת התביעה נגד משרד הביטחון, ואנחנו כאן כדי לעשות סדר בהכל.
מטרת העל בתביעה נגד משרד הביטחון
המטרה בהגשת תביעה למשרד הביטחון, או בשמה הגשת בקשה להכרת זכות נכה, הינה להכיר בפציעתכם או במחלתם ככזאת שנגרמה בזמן ועקב השירות הצבאי.
לתשומת ליבכם! ההכרה חשובה מאוד לחייכם בהווה ולהמשך חייכם בעתיד. ככל שתהיה החמרה במצבכם הרפואי הקשור לנכות לגביה אתם מוכרים, תוכלו לפנות גם בעוד 10,20,30 שנה למשרד הביטחון בבקשה לבדיקה מחדש וייתכן כי אחוזי הנכות יוגדלו. ברגע שאתם מוכרים במערכת, יש לפציעה או למחלה שלכם "אמא ואבא" ועל ידי כך אתם יכולים להיות זכאים לתגמולים בדרך של קצבה חודשית או מענק חד פעמי, הנחה קבועה בארנונה, טיפולים רפואיים ומגוון זכויות והטבות.
סוגיית הקשר הסיבתי בתביעה נגד משרד הביטחון
זכאי המגיש את תביעתו למשרד הביטחון, צריך להוכיח את הקשר הסיבתי בין הפגיעה הגופנית (חבלה או מחלה) לשירות. כלומר, לא מספיק להוכיח שנפצעתם או חליתם בזמן השירות הצבאי, אלא שזה קרה גם עקב השירות הצבאי.
למשל, חייל שפרק את הכתף באימון קרב מגע, נפצע בזמן השירות, וגם עקב השירות. אך, מה קורה במצב בו לאותו חייל קיים עבר רפואי בכתף? במקרה שכזה יש לבחון את העבר הרפואי, האם טרם השירות היה מוגבל, מה הפרופיל איתו התגייס וכו'. לאחר שיוכח הקשר הסיבתי בין השירות לבין הפציעה או המחלה, תקבע דרגת נכותכם ובהתאם לכך זכויותיכם. על הפרק המלא בגין זכויות והטבות אתם מוזמנים לקרוא כאן.
הזכאים להגשת התביעה
כל חייל/ת ואנשי כוחות הביטחון הטוענים שנפצעו או חלו במהלך שירותם הצבאי. אנשי קבע וחיילי מילואים יכולים גם כן להגיש את התביעה אך בתנאים מסוימים. יש לבחון את נסיבות אירוע החבלה או התפרצות המחלה.
הזמן הטוב ביותר להגשת התביעה
הזמן הטוב ביותר הוא לקראת השחרור. רצוי מאוד לקראת השחרור לדאוג לאסוף את מלוא המסמכים הרפואיים, עדויות, ודו"ח פציעה (אם יש). רק חייל משוחרר רשאי להגיש את התביעה, אך מאחר ולוקח זמן לבנות את התביעה ועד אשר היא מתקבלת במשרד הביטחון, רצוי לקראת השחרור. בכל מקרה, רצוי להגיש את התביעה עד שנה מיום השחרור, מכיוון שאז הזכאות לתגמולים תהיה באופן רטרואקטיבי מיום השחרור.
לתשומת ליבכם! גם אם חלף זמן רב מיום השחרור, זה לא סוף הפסוק וניתן עדיין להגיש את התביעה. מוזמנים לקרוא בהרחבה כאן אודות סוגיית ההתיישנות.
זמן הטיפול בתביעה
רבים שואלים אותנו כמה זמן לוקח למשרד הביטחון לטפל בתביעה. ללא עו"ד מיומן משך הטיפול בתביעה עלול להיות ארוך ומתסכל. משך הטיפול בתביעה משתנה ותלוי מאוד באופן בו מגישים את התביעה ומה עילת התביעה.
ככל שאתם מגישים את התביעה עם מלוא המסמכים להוכחת תביעתכם לרבות אישורים לגבי תנאי השירות או פציעתכם, דו"ח פציעה, תיק רפואי צבאי, תיק רפואי מקופ"ח ותצהיר, אז התביעה תתנהל באופן מהיר ויעיל יותר.
אם התביעה מוגשת בחסר וללא המסמכים, מתחיל "פינג פונג" מסמכים ארוך ממשרד הביטחון עם דרישות פרטים שעליכם להשלים להם. דבר אשר גורר זמן רב ומעכב את הטיפול בתביעה.
בנוסף, ישנו שוני כאשר התביעה מוגשת בגין חבלה או מחלה. הטיפול בתביעה לגבי מחלה דורש מבחינת משרד הביטחון בדיקות וזמן רב יותר לבירור.
את השלבים המרכזיים בתביעה ניתן לחלק ל-3
- הגשת התביעה – את התביעה חשוב להגיש באופן מקצועי בצירוף מסמכים ועדויות להוכחת טענותיכם.
- קבלת ההכרה בגין החבלה או המחלה – זו למעשה קבלת החותמת כי הפגיעה הרפואית קרתה בעקבות השירות הצבאי. את ההכרה ניתן לקבל אופן ישיר או לאחר בדיקת מומחה מטעם משהב"ט.
- הוועדה הרפואית – זה השלב בו רופאי הוועדה הרפואית יקבעו לכם את שיעור הנכות. גובה הנכות ישפיע על גובה הפיצוי הכספי שתקבלו ועל הזכויות. ככל ששיעור הנכות גבוה יותר, אך התגמולים גבוהים יותר. מוזמנים לקרוא כאן בהרחבה.
הגשת התביעה נגד משרד הביטחון בייצוג של עו"ד משרד הביטחון או לבד?
ניתן להגיש את התביעה ללא עו"ד, אך ככל שתגישו את התביעה עם עו"ד מיומן שמתמחה בתביעות נגד משרד הביטחון, הסיכויים להצלחה של תביעתכם יהיו גבוהים בהרבה.
ההתנהלות לבד מול משרד הביטחון עלולה להיות ארוכה, לא ברורה ומתסכלת. עו"ד מיומן מכיר את החוק, את התקדימים, את התקשורת מול קצינות התגמולים באגף השיקום ויכין וייצג אתכם בפני הוועדה הרפואית. כך, הסיכויים להכרה בפגיעתכם יעלו באופן משמעותי וגם אחוזי הנכות והזכויות להם אתם זכאים. מוזמנים לקרוא כאן את המידע לגבי הוועדות הרפואיות.
איך זה עובד?
בשלב הראשון, יש להגיש את התביעה למשרד הביטחון עם מלוא המסמכים הנדרשים לתביעה, עדויות, תצהיר ומסמכים רפואיים. אנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם משרדנו להתייעצות משפטית ובחינת זכאותכם לקבלת תגמולים ובהתאם לכך להגשת התביעה באופן המקצועי ביותר.
לאחר שהתביעה הוגשה, אגף התביעה במשרד הביטחון יזין את תביעתכם במערכת ויבצע בירורים. ככל שלא יוצרים קשר עם קצינות התגמולים משך התביעה עלול להתארך מאוד. כמו כן, ייתכן כי בסיום הבירורים תוזמנו לבדיקת רופא מומחה לקביעת הקשר הסיבתי.
ככל שפציעתכם או מחלתכם תוכר, תוזמנו לוועדה רפואית לפי מקום מגוריכם. חשוב להגיע מוכנים מאוד לוועדה ובייצוג עו"ד המתמחה בתביעה למשרד הביטחון.
למה לבחור לעבוד איתי?
הצלחות ומקצועיות
חסרת פשרות
כשאתם בוחרים במשרדנו, תהיו בטוחים שיש לנו הצלחות רבות בפגיעות הגופניות והנפשיות השונות, ואנו עובדים בכל תביעה נגד משרד הביטחון במלוא המקצועיות ובלחימה ללא פשרות עד לקבלת התוצאה הטובה ביותר עבורכם.
שליחות מתוך
ניסיון אישי
היתרון הבולט של משרדנו הוא שעו"ד בן ישי גרינס חוותה באופן משפחתי פציעה אנושה על כל המשתמע ממנה. הן מההתמודדות האישית והן מול משרד הביטחון ואגף השיקום.
הוגנות ויחס
אישי
הוגנות הינה נר לרגלנו, הרגישו בטוחים ובשקט נפשי כשאתם בוחרים לעבוד עם משרדנו. הטיפול בתביעה נגד משרד הביטחון מהרגע הראשון יעשה באופן ההוגן, האמין והמדויק ביותר. תביעתכם תנוהל ביחס אישי מתחילתה ועד סופה.
שאלות נפוצות
התשובה היא חיובית לגבי חייל מילואים. לגבי אנשי קבע, תלוי מאוד בנסיבות של פציעתם או מחלתם. במסדרת תיקון 29 לחוק הנכים, ניתן להגיש תביעה למשרד הביטחון רק אם מדובר בחבלת שירות או במחלת שירות. על הפרק המלא בגין אנשי קבע אתם מוזמנים לקרוא כאן.
כן, ניתן להגיש. העניין מוסדר ב- חוק תגמולים לחיילים ולבני משפחותיהם (חבלה שלא בעת מילוי תפקיד). חבלה בחופשה היא בכל אותם מצבים בהם החייל שהה מחוץ לבסיס באופן מאושר על ידי מפקדיו השוני הוא שכדי שתהיו זכאים לתגמולים, דרגת הנכות צריכה להיות לפחות 20%.
במקרה בו נפצעתם, רצוי שיהיה לכם דו"ח פציעה אך אין זה חובה אם יש תיעוד בתיק הרפואי לפציעתכם.
ככל הנראה קיימים חוסרים בתביעתכם וישנם פרטים או מסמכים חסרים. יש בידכם להתקשר למוקד הטלפוני של אגף שיקום נכים במספר 03-7776777 שלוחה 6 או 7 ולברר אודות תביעתכם. תצטרכו להזדהות עם מספר תיק או תעודת זהות. כמו כן, ניתן לפנות לקבלת הקהל במטה משרד הביטחון פ"ת, רחוב ז'בוטינסקי 94 ביום ב' בין השעות12:00-08:00, וביום ד' בין השעות 18:00-15:00.
בחלק מהתביעות, לאחר שלב איסוף החומר ובדיקת משרד הביטחון מזמן את הזכאי (מגיש התביעה) לחוו"ד אצל רופא מומחה הרלוונטי לתחום התביעה להכנת חוות דעת לגבי הקשר הסיבתי בין הפציעה / המחלה לשירות הצבאי. למשל, חייל שנפצע בברך, יזומן לבדיקה אצל אורטופד אשר יקבע האם הפגיעה בברך קשורה לשירות הצבאי. עליכם להגיע מוכנים מאוד לפגישה עם הרופא, ובסיומה יכין הרופא חוות דעת אשר תקבלו אותה כעבור כחודש לדואר. החוות דעת יכולה לקבוע קשר סיבתי מלא, חלקי או שלא קיים קשר. ככל שנקבע קשר סיבתי מלא או חלקי, תזומנו לוועדה רפואית לקביעת אחוזי נכותכם.
אנחנו כאן למענך!
נפצעת או חלית בשירות הצבאי? השאירו טלפון ונחזור אליכם בהקדם
ניתן גם לחייג: 077-9978802